- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - http://www.hamisitasellen.hu -

Elektronikus oktatási anyagok karantén idejére

2020-03-25 15:52

Azt a hiányt igyekszünk pótolni, hogy a pedagógus úgy legyen képes felvilágosító foglalkozást vagy osztályfőnöki órát tartani a hamisítás veszélyeiről és a szellemi tulajdonvédelem alapjairól, hogy annak elsajátítása egyszerű, szórakoztató, a tananyag pedig érthető és érdekes is legyen.

A diákok számára nem kizárólag a hamisítás veszélyeiről szóló megdöbbentő és sokszor tragikus vagy elképesztő példákat kívánunk felsorakoztatni, hanem többféle szempontból közelítjük meg a szellemitulajdonjog-védelmet. A cél, hogy informáljuk őket erről a kevésbé ismert jogterületről, és ezeket az ismereteket képesek legyenek a mindennapi élet gyakorlati példáin keresztül saját életük, döntéseik során is hasznosítani.

Ha a diákok képesek lesznek egy-egy döntés meghozatala során több, akár erkölcsi, emberi, gazdasági vagy egészségügyi szempontból megközelíteni egy adott problémát, majd ezt követően önállón döntést hozni vásárlásaikról, akkor tudatos fogyasztóvá válnak. Ezáltal döntéseikkel pozitívan befolyásolhatják saját és környezetük életét.

Az egyes felvilágosító anyagok külön és egymásra épülve is megállják a helyüket, így egy vagy több óra témájának is alapul szolgálhatnak.

Jó szórakozást! http://www.hamisitasellen.hu/oktatasi-anyagok-iskolasok-reszere/


A cikk elérhetősége:: http://www.hamisitasellen.hu/2020/03/elektronikus-oktatasi-anyagok-karanten-idejere/

Copyright © 2013 Hamisítás Elleni Nemzeti Testület