A HENT a szellemi tulajdonjogok megsértése elleni küzdelemben kiemelt figyelmet fordít a gyógyszerek, illetve az állatgyógyászati készítmények és a növényvédő szerek hamisításának visszaszorítására, amelynek fontos eleme a gyógyszerhamisítás fogyasztóvédelmi vonatkozásainak, hátrányos következményeinek a megismertetése a lakossággal. A Kamara tömöríti azokat a szakembereket, akik nélkülözhetetlen információkkal rendelkeznek a fogyasztói szokásokat illetően, illetve a gyógyszerhamisítással összefüggésben segíthetik a Testület munkáját, megismertethetik üzeneteit a lakossággal.

A két szervezet közötti együttműködés célja a HENT gyógyszerhamisítás elleni intézkedéseinek sikeres és hatékony végrehajtása, hogy annak eredményeként a fogyasztók egészségét veszélyeztető hamis gyógyszerek és gyógyászati készítmények kiszoruljanak a piacról, valamint, hogy megfelelő tudatosságnövelő intézkedésekkel, illetve képzés útján a jogérvényesítésben közreműködők és a társadalom minél szélesebb rétegei megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek a gyógyszerhamisítás veszélyeiről, következményeiről.

Az együttműködési megállapodást a HENT képviseletében Dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztos, valamint Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, az MGYK részéről pedig Dr. Horváth Tamás, az MGYK elnöke írt alá.

A gyógyszerhamisítás elleni kampány részeként a HENT elindította a www.hamisgyogyszer.hu honlapot, valamint orvosi rendelőkben elhelyezett szórólapokon, újsághirdetésekben és egészségügyi portálokon hívja fel a figyelmet a Magyarországon is egyre nagyobb problémát okozó hamis gyógyszerek fogyasztásának veszélyeire.