Nyilatkozatok

Legyen népegészségügyi program! – A HENT titkára a patikai étrend-kiegészítő programról

2020. augusztus 28.|Címkék: gyógyszerétrend-kiegészítőTÁRKIkutatásMÉKISZ

A Biztonságos étrend-kiegészítő program kezdetektől élvezi a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) támogató közreműködését. A program indokoltságáról, a HENT szerepéről és társadalmasításának kérdéseiről beszélgettünk a HENT titkárával, dr. Németh Mónikával.

Rádió riport dr. Ilku Lívia nyilatkozata a MISMED akció kapcsán

2020. január 24.|Címkék: gyógyszerhamisításhamis gyógyszergyógyszer

Hat szervezett bűnözői csoport felszámolása, 112 házkutatás, 48 őrizetbe vett személy és közel 35 millió egység lefoglalt gyógyszer – ez a mérlege a tavaly októberi nemzetközi razziának.

Az ár csábít illegális letöltésre

2020. január 9.|Címkék: EUIPOinternetzene-film

A 15 és 24 év közötti fiatalok negyede használt már legalább egyszer illegális online forrást az elmúlt egy évben. Ezzel nemcsak a gyártót, de saját online adataikat is veszélyeztetve. – írja a Kisalföld című…

Akár rákot is kaphatunk egy hamis cipőtől

2017. augusztus 15.|Címkék: egészségkárosítócipőruházat

Hosszú távon akár májrákot is okozhat egy hamisított cipő – hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára. Németh Mónika szerint a legveszélyesebb mégis a nem…

Hogyan lehet megvédeni a kis- és közepes vállalkozásokat?

2017. április 27.|Címkék: védjegyruházat

Erről is beszélgetett a szellemi tulajdon világnapján az M1 – Ma Reggel műsorában Tari Judit Titanilla vendégével, dr. Németh Mónika HENT titkárral.

Április 26. a szellemi tulajdon világnapja

2017. április 27.|Címkék: kereskedelemgazdaságszellemi tulajdoninternet

Ez a nap a hamisított termékek veszélyeire figyelmeztet. A visszaélések több száz milliárdos nagyságrendben okoznak károkat a gazdaságban. Rádi Bernadett és Marksz András összefoglalója a Kossuth Rádió Krónika c. műsorában.

Jedlik díj riport

2017. március 22.-

A díjakat 2017. március 13-án ünnepélyes keretek között a BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtárban adták át. A HENT Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetőjével, dr. Ilku Líviával, a Jedlik Ányos díj idei egyik…

Mosószerhamisítás Magyarországon – interjú a Kékfényben

2016. október 18.|Címkék: NAVvédjegymosószer

A Közmédia Kékfény című műsora 2016. október 17-i adásában riport összeállítást készült egy konkrét hamisítási ügyről, és általában a téma tágabb összefüggéseiről.

A Novum műsorán: a többségnek nem kell a hamis termék!

2014. november 24.-

No kamu! a többségnek nem kell a hamis termék – így szól a Novum magazinműsor szlogenje a Duna televízióban. Kik és miért vásárolnak hamis termékeket? Hogyan ismerhető fel a hamis árucikk? Tudatosságnövelés és legális…

Hamisítás Magyarországon 2014, lakossági kutatás A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) megbízásából a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. végzett felmérést.

2014. október 28.-

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület az elmúlt öt évhez hasonlóan 2014-ben is ezerfős reprezentatív közvélemény-kutatás keretében vizsgálta, hogyan viszonyulnak az emberek a hamisítás jelenségéhez.

Sziget 2014 Fesztiválvideó: No kamu! sátor a Szigeten

2014. szeptember 4.-

Háromperces kisfilm arról, milyen élményekkel gazdagította a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a Sziget fesztivált a No kamu! programsátorral. Érdemes megnézni, jövőre pedig ismét érdemes benézni hozzánk!