A hamisítás világát bemutató tárlat Sopronban is tömegeket vonzott, több ezer fiatal tekintette meg a kiállított tárgyakat, hallgatta végig a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak tárlatvezetését, az utóbbiak által tartott előadásokat. Népszerűek voltak a fesztiválozók körében a különböző játékos feladatok, így a hamisítási totó, a tárgyak hamis voltára utaló jelek megtalálása, illetve a fiberszkóp kipróbálása.

Fotók a kiállításról

A kiállításról a VOLT-fesztiválon készített kisfilm itt tekinthető meg:

Vélemények a kiállításról (a vendégkönyvbe írtak alapján):

„Köszönjük az érdekfeszítő előadást és a sok hasznos, NO KAMU, tanulságos tanácsot! Nagyon „érdekes” és elkeserítő a valóság! Szuper, hogy itt vagytok a VOLT-on.”

„Köszönjük a színvonalas előadást! Tudatosabb és figyelmesebb fogyasztók lettünk.”

„Köszönjük szépen az élménydús, egyben körültekintő beavatást a hamisítás művészetébe!”

„Köszönjük az izgalmas és tanulságos kiállítást!”

„Csak a pólóért jöttem, de végignéztem miatta a kiállítást és nagyon tetszett.”

„Köszönjük a hamisíthatatlan előadást!”

„Azt hiszem már vettem egy csomó hamis cuccot tudtomon kívül… de most! Ennek vége!”

„Nagyon tetszett a kiállítás, nagyon jó, hogy felhívják erre a figyelmet! Köszönöm a kedves fogadtatást!”

„Köszönjük a készséges magyarázatokat, nagyon érdekes és hasznos a kiállítás.”

„Köszönöm a kiállítást, vagyis hogy körülvezettek és megismertettek ezekkel a dolgokkal. Mostantól még jobban fogok vigyázni.”

„Köszönjük, nagyon tanulságos volt, talán többé nem veszünk semmit. (Az idegenvezetés fantasztikus.)”

„Köszönjük a sok új infót. Nagyon tanulságos VOLT.”

„Negatív szájízzel jöttem be, de ki már úgy jöttem, hogy tetszik.”

„Sehr informativ und spannend einer derartigen Ausstellung auf einem Festival zu begegnen. Ich würde mich über mehr Ausstellung dieser Art freuen.”

„Nagyon örülünk neki, hogy találkoztunk a kiállítással. Nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyos állapotok uralkodnak! Köszi szépen és HAJRÁ!”

„Tisztelt Szervezők! Lenyűgöző és egyben megdöbbentő volt a kiállítás, mind tartalmilag, mind az előadók felkészültségét tekintve. Segítséget kaptunk, hogyan kerüljük el a „jobb minőségű” hamis termékeket. Nagyon örültünk a játéknak és az ajándékoknak.”

„Köszönjük a meghökkentő és néha sokkoló valóságot és az élménydús kiállítást.”

„Hello! A legjobb kiállítás, amit a fesztiválon láttam. Odafigyeltem eddig is, hogy ne vásároljak hamis terméket, de a hamisítók találékonyságát kiismerve, ezentúl különös figyelmet fordítok erre.”

„Sziasztok! Nagyon örülök ennek a kiállításnak, nem találkoztam még ilyen jó programmal fesztiválon. Sokat tanultam, és ezentúl még inkább nyitott szemmel fogok járni! Igen tanulságos. Köszönöm a lehetőséget!”

„Köszi szépen, nagyon érdekes volt a kiállítás és a feladatok is jópofák. További jó munkát. Kár, hogy a lefoglalt termékek többsége megsemmisítésre kerül, hasznosan fel lehetne használni, rászorulóknak stb.”

„Sziasztok! Szuper hasznos infokat tudhattunk meg a segítségetekkel, hogy biztonságosan vásárolhassunk, és azt kapjuk a pénzünkét, ami jár. Jó munkát, kitartást!!!

„Köszönet a kiállításért! Nagyon érdekes és szórakoztató volt! És persze nem elhanyagolható, hogy a fiúk és a lányok is nagyon kedvesek voltak.”

„Nagyon tetszett a kiállítás, remélem jövőre is itt lesztek. Sokat tanultam ezekből, amiket elmondtak és megmutattak! Egy ötlet: 2 db kukucskálós dobozt tegyetek ki, mert akkor oszlik a sor!”