Békéscsaba belvárosában értek tetten egy 55 éves helyi férfit, amint éppen olyan csomagokat adott át a futárszolgálat sofőrjének, amelyekben hamis, a legismertebb potencianövelőre emlékeztető kék tabletták voltak. A házkutatáskor kiderült, a férfi és 56 éves felesége saját lakásukban szexuális vágyfokozó szerek webáruházát működtették. A házaspár, internetes megrendelés alapján, a hamis készítményeket Magyarországon, valamint több európai, sőt Európán kívüli országban is forgalmazta.

Több mint 206 ezer darab hamis gyógyszerkészítmény, zömmel potencianövelő tabletta, a csomagolásukhoz szükséges kis papírdobozok, hamisított hologramok és magyar nyelvű használati utasítások kerültek elő a házkutatáskor. A NAV pénzügyi nyomozói által lefoglalt készítmények fekete piaci értéke meghaladja a 300 millió forintot.

A békéscsabai férfit és feleségét a Dél-alföldi régió pénzügyi nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és őrizetbe vették őket. A Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.