A Taobao internetes piaci felület az Alibaba cégcsoporthoz tartozik, amelyet éppen a közelmúltban értek bírálatok amiatt, hogy nem lép fel kellően hatékonyan a hamis termékek honlapján történő, mind nagyobb arányban észlelt kereskedelme ellen. . Úgy tűnik, az utóbbi hónapokban mégiscsak fokozták ilyen irányú erőfeszítéseiket: a vállalat a Securing Pharma hírportál beszámolója szerint az IACC-vel és a szellemi tulajdonjogok jogosultjaival is együtt kíván működni a jövőben a hamisítás elleni küzdelemben.

A tárgyalások még tavaly kezdődtek a Taobao és az IACC között annak hatására, hogy az Obama-kormányzat a szellemi tulajdon elleni jogsértések elleni önkéntes fellépésre hívta fel a gazdaság szereplőit. Az IACC elnöke szerint a megállapodás által olyan helyzet állt elő, amelyben mindenki csak nyer: a szövetség tagszervezetei, a Taobao és a vásárlók is.

Az IACC segítséget fog nyújtani kínai partnerének a piactéren leggyakrabban előforduló hamisított termékek és az azokkal nagy mennyiségben kereskedő személyek azonosításában, amelyeket majd eltávolítanak a honlapról. Ezen kívül együttesen támogatni kívánják a jogérvényesítésben részt vevő szervek munkáját is az ilyen esetekben induló vizsgálatok során.