A Dubai-ban megrendezett szakmai rendezvényen az Emirátusok gazdasági területen dolgozó kormányzati tisztviselői vettek részt. A tudatosságnövelő szakmai workshop célja, hogy rámutasson az eredeti kommunikációs eszközök használatának gazdasági jelentőségére és egyszersmind felhívja arra is a figyelmet, hogy jelenleg milyen magas arányban vannak jelen a hamisított eszközök az országok piacán, illetve ezek milyen mértékben ártanak a telekommunikációs ágazat növekedésének.

A TRA egyik vezetője kiemelte, hogy ezeket a veszélyeket igyekeznek minél inkább tudatosítani mind a szakmában dolgozókban, mind pedig megmutatni a közvéleménynek. A hatóság célja, hogy külön felhívja mindenki figyelmét a hamis telekommunikációs eszközök használatának a kereskedelemre gyakorolt negatív hatására és következményeire, az ebben rejlő egészségügyi kockázatokra, a felhasználók adatait fenyegető veszélyekre és a gyártókat ért veszteségekre.

A hatóság egyúttal azt is el akarja érni, hogy az érintett kormányzati szervek a jövőben szorosabban működjenek együtt a hamisított termékek elterjedésének megakadályozása terén – nyilatkozta a szakember az itp.net oldalnak, a Közel-Kelet legnagyobb technológiai portáljának.