A tréningen érintett témák között szerepelt többek között a hamisított gyógyszerek azonosítása, a létező jogi keretek ismertetetése, a titkos nyomozások, a bizonyítékok megfelelő kezelése valamint az együttműködés a privát szektorral.

Záróbeszédében R.K. Dutta, a CBI igazgatója kiemelte annak fontosságát, hogy nem csupán az országon belül kell együttműködniük a különböző szervezeteknek, hanem a régió egész területén és globálisan is. Hozzáfűzte, hogy az indiai hatóságok tisztában vannak a gyógyszeripari bűnözés súlyosságával, és biztosította az INTERPOL-t országa támogatásáról az olyan hamisított gyógyszerek elleni programokkal vagy akciókkal kapcsolatban, mint a Pangea vagy a Storm.

Ezen küzdelem keretén belül a legfontosabb kezdeményezés az INTERPOL által évente megtartott Pangea Művelet, melynek középpontjában az online forgalmazott hamis gyógyszerek állnak. 2013-ban körülbelül 100 ország vett részt a hatodik Pangea Műveletben, melynek eredményeképpen 213 letartóztatás történt és 10,1 millió veszélyes gyógyszert foglaltak le több mint 36 millió dollár értékben.

A tréning során az INTERPOL szakértői mellett az Egyesült Királyság Gyógyszer- és Egészségipari termékeket Szabályozó Képviselete (UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA); a Gyógyszerbiztonsági Intézet (Pharmaceutical Security Institute, PSI) és az indiai gyógyszerészeti ellenőrző szervezetek képviselői tartottak prezentációkat, amelyekben esettanulmányokon és gyakorlati feladatokon keresztül mutatták be a nemzetközi összefogás fontosságát a gyógyszeripari bűnözés mögött álló hálózatok ellen.