Az IsoHuntot, amely a világ egyik leglátogatottabb torrentkeresőjének számít, az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) perelte be, amely tagjai között ott vannak a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók is, mint a Disney, a Paramount vagy a Twentieth Century Fox.
A szerzői jogok megsértéséről zajló vita több mint hét év után zárul le végül peren kívüli megegyezéssel, és egyben az IsoHunt vereségével. A portál ugyan maga nem tett hozzáférhetővé tartalmakat, azonban egyfajta katalógusként működve tette könnyen kereshetővé az illegálisan közzétett tartalmakat, töménytelen mennyiségű filmet, sorozatot, tévéműsort, zenét lehetett letölteni innen. A vállalkozás védelme éppen erre épült a tárgyaláson, mondván ők nem követtek el semmi jogsértőt, a felelősség a felhasználókat terheli a tartalmak illegális megosztásáért. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az IsoHunt aktívan hozzájárult a szerzői jog által védett tartalmak illegális terjesztéséhez, ezért az üzemeltető Gary Fungnak nem volt más lehetősége, mint megegyezni az MPAA-val, és elfogadni a gigantikus, 110 millió dolláros kártérítést, jóllehet a bírósági iratokban is elismerik, hogy az oldalt működtető cégnek közel sincs ennyi pénze. Az érdekvédelmi szervezet mindössze 2-4 millió dollárra számíthat.
Az MPAA elnöke, Chris Dodd a legális online kereskedelem felé tett hatalmas lépésnek tekinti a döntést. Mint mondta, a fő üzenet az, hogy azok is jogsértők, akik másoknak lehetőséget teremtenek jogsértésre, és immár őket is felelősségre lehet vonni az illegális tevékenységért. Hozzátette, az ítélet mérföldkőnek számít, segít munkahelyeket megőrizni, és véd sok százezer olyan embert a kreatív ágazatokban, akiknek a kemény munkáját és befektetéseit csak kihasználják az olyan oldalak, mint az IsoHunt.
Az IsoHunt oldalán elhelyezett búcsúüzenetben az üzemeltető elbúcsúzik felhasználóitól és megköszöni az elmúlt 10 és fél év élményeit, majd pedig visszatérését ígéri meg a felhasználóknak.