A The Hong Kong R&D Centre of Logistics and Supply Chain Management Enabling Technologies (LSCM) vállalat programjában a gyártók a TCM termékek csomagolásán RFID kódokat helyeznek el, amelyeket az üzletekben található szkenner-olvasók segítségével lehet leolvasni, számol be a Securingindustry.com oldal.

Az Authen√Tick, védjeggyel ellátott néven indult projekten az LSCM R&D Centre olyan nagy kínai cégekkel dolgozik együtt, mint a Chinese Pharmaceuticals, Eu Yan Sang, Hin Sang Hong, Ling Nam Medicine Factory és a Wisdom Come.

A projekt magában foglalja egy hitelesítési hálózat kiépítését, mely biztonságos kommunikációs csatornákból és megbízható hitelesítési folyamatokból áll, és internetes hitelesítési platformokon keresztül valósul meg. Amikor egy RFID-vel ellátott csomagolású terméket az RFID leolvasóhoz érintik, a hitelesítési vizsgálat eredménye néhány másodpercen belül megérkezik.

A hitelesítésen felül olyan termékinformációk, mint a termék összetevői és laboratóriumi tesztek igazolásai szintén lekérdezhetőek lesznek a módszer segítségével. A projekt céljai között szerepel még a csomagolásokon QR-kódok használata is, amelyek által a fogyasztók saját okostelefonjaikat is tudják majd használni az információk ellenőrzésére.