Julie Deane autodidakta üzletasszonyként, mindössze 600 fontos alaptőkével (vagyis 212 ezer forintból) alapozta meg vállalkozását, miután a gyerekei olyan táskákat szerettek volna, amilyeneket a Harry Potter filmekben lehet látni. Öt év elteltével Deane – már egy 40 millió fontot (14 milliárd forintot) érő vállalkozás vezetőjeként – , lerántja a leplet arról, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie.

Néhány évvel ezelőtt még az okozott neki problémát, hogy hogyan lesz saját weboldala – most már, hogy a táskáit száztíz országban árulják, a helyzet nagyban változott: a sikerrel együtt jöttek ugyanis a hamisítók is, akiknek az internetes jelenléte különösen nagy problémát okoz.

A The Telegraph riportja szerint Deane csak ebben az évben 330, termékeinek másolatait áruló weboldalt talált. Ahogy elmondta, ezek az oldalak csak megjelennek, elveszik a vásárlók pénzét, aztán pedig eltűnnek. Számos oldal nagyon silány minőségű másolatokat árul, ami rendkívül káros az eredeti termék hírnevére nézve.

Dean olyan Twitter és Instagram profilokat is felfedezett, amelyek úgy voltak feltüntetve, mintha az övéi lennének. “Csinálnak egy profilt, azt mondják például, hogy ők az oroszországi Cambridge Satchel Company, ezzel pedig követőket szereznek. Ha pedig van elég követőjük, akkor átirányítják őket egy hamisítványokat áruló oldalra”, magyarázta.

Deane-nek saját magának kell felvennie a küzdelmet a hamisítókkal, amiről azt mondja, hogy rengeteg idejébe kerül és jelentős anyagai ráfordítást is igényel, bár határozott fellépése nyomán sok illegális internetes forrást sikerült már megszüntetnie.

A nehézségek ellenére nem adja fel a küzdelmet, sőt, tovább építi cégét.  Bár átlagosan száz fontba (35 ezer forintba) kerülő táskáit sokan drágának találhatják, Deane ragaszkodik hozzá, hogy a gyártás továbbra is a Leicestershire-ben maradjon és nem akar rosszabb minőségű termékeket sem előállítani. Mindezen felül egy olyan programot is tervez, aminek keretében az Egyesült Királyságbeli, bőrrel foglalkozó kézművesek gyakornoki munkát kaphatnának, hogy az iparhoz szükséges tudás ne tűnjön el a szigetországból.