Jason Jordan Kínából hozatta be a hamisítványokat és az interneten árulta őket. 2011 júniusa és 2012 augusztusa között az üzleten több, mint 440.000 amerikai dollárt keresett, ami felkeltette az Egyesült Államok rendészeti szervének, a Vám- és Határőrségének (Customs and Border Protection, CBP) figyelmét, írja a securingindustry.com.

A nyomozás részeként a CBP 51.000 dollár értékű légzsákot foglalt le Jordontól és figyelmeztették arra, hogy a termékek hamisítványok. Ez nem tántorította el attól, hogy továbbra is árulja a légzsákokat az interneten, ami a letartóztatásához vezetett. A 31 hónapos börtönbüntetés mellett a férfinek meg kell fizetnie 600.000 dollárt is, kártérítés  jogcímen, valamint az eljárás költségeire.

Az ítélet egyébként azután két hónappal született, hogy egy vancouveri férfit hat hónapos börtönbüntetésre ítéltek azért, mert 960 darab hamis légzsákot adott el az eBay-en és a Craigslisten. Ő akár tíz évet is kaphatott volna, de a beismerő vallomására tekintettel csökkentették a büntetését.