A ”Hamisítvány: Ne támogasd a szervezett bűnözést” nevű program egy közérdekű közleményre épül, amelyet a new york-i Times Square NASDAQ képernyőjén és nemzetközi televíziós csatornákon mutatnak be.

A kampány arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy gondolják végig, kik állnak az évi 55 ezer milliárd forintos, illegális kereskedelmi tevékenység mögött. A hamisítás mindannyiunkat érinti: a termékek előállításához sokszor rabszolgamunkát alkalmaznak, maguk a termékek végzetes egészségkárosodást okozhatnak és a bevétel bűnözői csoportokhoz kerül.

A közvélemény felvilágosításával elérhető, hogy a fogyasztók ne vásároljanak hamis termékeket és ne támogassák ilyen módon a szervezett bűnözést.

A szervezők megkérnek mindenkit, hogy támogassák a kampányt és a hamisítás kapcsán hívják fel a fogyasztók figyelmét a szervezett bűnözés szerepére és a hamisítással összefüggő, más etikai kérdésekre is. A “PSA-Look Behind” itt tekinthető meg: http://youtu.be/tu8zArWI75k. A szervezők mindenkit bátorítanak, hogy a közösségi média, levelezőlisták, honlapok és más kommunikációs platformok segítségével vegyenek részt a közvélemény tájékoztatásában ezzel a rendkívül fontos üggyel kapcsolatban.

A kampányról további részletek a www.unodc.org/counterfeit oldalon találhatók, a felhívás más nyelvű változatai pedig ide kattintva érhetők el: www.youtube.com/unodc.