Az incidens miatt fogorvosok tömegeit figyelmeztették az interneten vásárolt műszerek veszélyeire, írja beszámolójában a dentistry.co.uk.

A brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) – amely az Egyesült Királyságban minden gyógyszerre és gyógyászatban használt eszközre vonatkozó szabályozás megalkotásáért felelős – szintén aggodalmát fejezte ki az egyre gyakrabban megjelenő, CE-jelölés nélküli fogászati műszerekkel kapcsolatban. “A mostani incidensben szereplő páciensnek, bár nem esett baja,  a CE-jelölés nélküli egészségügyi műszereket vásárló fogorvosok a saját pácienseik biztonságát teszik kockára”, nyilatkozta az MHRA műszerekért felelős vezetője, aki azt is elmondta, hogy a felmerülő kérdésekre a szervezet telefonszolgálata válaszol.

Az MRHA a fogorvosi műszerek kapcsán figyelmeztetette a fogorvosokat arra, hogy a CE-jelölés nélküli és hamisított termékek nem estek át a megfelelő teszteken, így könnyen  meghibásodhatnak használat közben.

A MRHA jelenleg aukciós weboldalakkal szövetkezett azért, hogy együtt lépjenek fel az ilyen eszközök forgalomból való eltávolítása érdekében.