A luxusautókat gyártó cég 17000, 2007 után gyártott jármű tulajdonosát értesítette a hibáról, írja a securingindustry.com. Az akció az összes balkormányos és a 2012 májusa után gyártott jobbkormányos autót érinti. Az Egyesült Államok Közlekedésfelügyeleti Hatósága (NHTSA) honlapján közzétett visszahívási figyelmeztetés szerint a hibás alkotóelem miatt a gázpedál eltörhet, aminek következtében a motor visszaáll alapjáratra. A visszahívás az Egyesült Államokban körülbelül 5000, Európában 7000 autót érint és az új Vanquish kupén, valamint a Volante-n kívül minden modellre kiterjed.

“Hiba esetén a vezető nem tudja majd tartani vagy növelni a sebességet, ez pedig növeli a balesetek kockázatát”, áll a figyelmeztetésben. Eddig 22 törésről érkezett bejelentés, ezek közül egyik sem vezetett személyi sérüléshez.

A cég nem kívánta közölni az akció költségét, de annyit elárultak, hogy az minimális lesz és az autókon végrehajtandó cserék sem fognak tovább tartani egy óránál.

Az Aston Martin egyesült államokbeli részlege szerint a pedálok gyártásával megbízott szencseni cég hamisított műanyagot használt a kért DuPont-anyag helyett. A hamis műanyag szállítója pedig állítólag a dongguani Synthetic cég volt.

“A DuPont jelenleg szállítja az új pedálok gyártásához szükséges megfelelő alapanyagot”, áll az autógyártó közleményében. Hozzátették: a cég képviselői személyesen lesznek jelen Kínában, hogy a gyártást ellenőrizzék.

Ennek ellenére ez csak ideiglenes megoldás és a kínai cégek valószínűleg elveszítik nyereséges szerződésüket. Az Aston Martin ugyanis kijelentette, hogy “2014-ben a lehető legrövidebb időn belül” egy egyesült királyságbeli műanyagfröccsöntőtől szerzik majd be a pedálokat.