A kétgyerekes Adrian Grant egy 2012-es házkutatás alkalmával bukott le, írja a belfasttelegraph.co.uk. A hatóságok először egy hamis útlevelet találtak nála, majd egy külső épületben 130 hamis műanyagflakonra, hamis Persil-címkékre és több száz, babáknak készült krémre, valamint hajzselére bukkantak.

A bíróság szerint a 43 éves Grant két, egyenként 500 literes keverőkádat használt a hamisítvány előállításához, majd azokat egy vödör segítségével töltötte a flakonokba. Azt nem tudni, mihez akart kezdeni a hamis mosószerrel.

Letartóztatása után Grant mindent tagadott és nem akart nyilatkozni az ügyről. Később mindent bevallott és bűnösnek is találták hamisítás és annak előkészülete miatt.

Védőügyvédje szerint a férfi “anyagi reménytelenségből” állította elő a hamis mosószert. “Régen sikeres építési vállalkozó volt, de ma már nincs munkája”, magyarázta az ügyvéd.

A bíró három hónap börtönre ítélte a férfit a másolt útlevél és további három hónapra a Persil-hamisítás miatt. A büntetést 18 hónapra felfüggesztették és eljárási költséget, valamint kártérítést is fizettettek Grant-tel. Ezek összege azonban összesen is csak 377,2 font volt.