A rendezvény közreműködői a a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Kereskedelmi és Ipari Szekciója és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége voltak.

Gláser Tamás a VOSZ EB alelnöke, és a HENT szekcióvezetője indította az előadások sorát, bemutatva, hogy milyen fontos az időben történő tájékozódás a területen.
Dr. Németh Mónika az SZTNH HENT titkára ismertette meg a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel a hallgatóságot.
Dr. Gonda Imre, az SZTNH főosztályvezető‐helyettese a védjegyek fajtáiról, igénylési módjairól, és az általuk elérhető védelemről beszélt, külön kitérve és példákkal illusztrálva a lehetséges csapdahelyzeteket.
Almási Gyula, a NAV Szellemi Tulajdonvédelmi Osztály vezetője egyszerre szórakoztató és megdöbbentő előadásában számolt be hamisítók elleni folyamatos harcról, kiemelve a hamisítás áldozatául esett vállalkozások szerepének fontosságára a hamisítók elleni együttműködésben, hiszen maga a vállalkozó ismeri fel leghamarabb a termékének hamisítványait.
Bálint Ágnes, a TÜV‐Rheinland InterCert Kft. marketing igazgatója beszélt a hitelesítő nemzetközi tanúsítványok beszerzésének fontosságáról, ami a nemzetközi piacra lépés segítheti és védheti a vállalkozót, illetve az egyes termékek független bevizsgáltatásáról, amely még időben feltárhat veszélyes hibákat.

Az előadások utána a vállalkozó és vállalkozni akaró magyar fiatalok csaknem két órán át kérdezték az előadókat a piac számos (pl. szerzői és szabadalmi jogok érvényesítése, filmipar, ételgyártás, technológia, stb.) területét érintő témákat felhozva. Az est legfontosabb tanulságaiként megjegyzendő, hogy aki jól meghatározott védjeggyel, vagy más jogi védelemmel rendelkezik, könnyebben léphet fel csalók és hamisítók ellen, és maguk a vállalkozók tudják a legjobban segíteni információadással a hamisítók elleni harcot.