A bemutató keretében ismertették azokat az eljárásokat is, amelyek az érméket védik majd a másolástól, számol be a hírről a securingindustry.com portál. A használni készült “Integrated Secure Identification System” (iSIS) egy  három lépésből álló, a bankjegyek anyagának keménységét vizsgáló biztonsági rendszert foglal magában, amely egy nagy sebességű automatikus detektoron keresztül hitelesíthető.  „Már jó ideje különféle nyírt és rejtett biztonsági elemekkel történik a pénzérmék védelme, de ezeddig nem , a rejtett technológiák voltak túlnyomóan jellemzőek, az iSIS azonban a bankjegyekéhez hasonló védelmi szintet biztosít majd a pénzérmék számára is”, nyilatkozott a brit pénzverde képviselője tavaly, az iSIS bemutatásakor.

Az új technológia segítségével megspórolhatók lesznek azok a pluszköltségek, amelybe a rétegelt technológiával készülő,  homogén érmék verése kerül, mivel elég lesz teljes külső borítással ellátott érméketverni, amelyeknek  a pótlása is jóval olcsóbb, tájékoztatott a pénzverde képviselője.

Egy tavaly novemberben készült felmérés szerint az Egyesült Királyságban 2.74 százalékról 3.04 százalékra nőtt a forgalomban lévő hamis egyfontos pénzérmék aránya. Bár sikerül minden évben kétmillió hamisítványt kivonni a forgalomból, 45 millió darab hamisítvány továbbra is forgalomban van.