Kanisham Kapour (46) és Ahmeed Singh Manocha (49) egy olyan céget vezettek, ami a gyógyszereket és egészségügyi termékeket szabályozó hatóság (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MRHA) vizsgálata szerint hamis Durex óvszereket importált az Egyesült Királyságba, számol be a securingindustry.com.

Tettükért a két bűnöst a bíróság a fent leírt büntetéseken kívül 15,000 fontos vagyonelkobzásra ítélte és egyenként körülbelül 10,600 fontnyi eljárási költséget is meg kell téríteniük.

Az Egyesült Királyság Határőrsége 25.200 csomag hamis Durex óvszert foglalt le 2012 májusában Felixstowe kikötőjében. A hamisítványok Kínából érkeztek. A két férfi ezután majdnem két évvel, 2014. január 3-án vallotta magát bűnösnek a bíróság előtt.

John Wilkinson, az MRHA orcvosi eszközökért felelős igazgatója szerint „Az embereknek… tisztában kellene lenniük azzal, hogy a törvénytelen weboldalakról vásárolt termék esetében nincs arra garancia, hogy az érkező áru biztonságos és jó minőségű lesz.”

„A hamis óvszerek eredetinek tűnnek, de rossz eljárással készülnek, így a használóik ezekkel nem tudnak védekezni a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen”, tette hozzá Wilkinson.