A program elsődleges célja a szervezett bűnözői csoportok hamis termékeket előállító és kereskedelmi hálózatainak megzavarása volt, a régióban és azon kívül, olvasható az Interpol honlapján.

Az akció egyik fő eredménye egy paraguay-i, hamis ruhákat, játékokat és cipőket gyártó műhely bezárása volt, amely 8 millió dollárt érő hamisítvány előállításáért volt felelős. Lecsaptak továbbá egy illegális raktárra Bolíviában, ahol lejárt szavatosságú búzát, lisztet és rizst csomagoltak újra.

Ahogy az eddigi Jupiter-hadműveleteknél is így volt, legtöbbször a jövedéki adókkal sújtott termékekből (üzemanyagból, dohányból, alkoholból) foglalták le messze a legtöbbet a kéthetes akció alatt. A Jupiter VI során megállapítást nyert, hogy az üzemanyag illegális kereskedelme egyre elterjedtebb.

A 3,1 millió lefoglalt termék között voltak tévékhez használt hamis szatellit-jeladók, órák, autóalkatrészek, élelmiszerek, az idei futball-világbajnoksághoz kapcsolódó tárgyak, valamint fegyverek és lőszerek is.

Mivel a hamisítás és az illegális kereskedelem hatalmas üzlet, a mögöttük álló szervezett bűnözői csoportok gondolkodás nélkül alkalmaznak erőszakot az ellenük fellépőkkel szemben. Michael Ellis, az Interpol hamisítás- és illegális kereskedelem-ellenes egységének vezetője ezért dicsérte a hadműveletben résztvevők bátorságát. Ellis azt is megemlítette, hogy az ilyen akciók sikeréhez hozzájárulnak az adott ország bűnüldöző szervei, valamint a kormányok támogatása is. Véleménye szerint a hamisítás visszaszorítása érdekében fontos, hogy a fogyasztók felismerjék a hamis termékek okozta veszélyeket és tudatosan vásároljanak.

A bolíviai rendőrség feje, Walter Villarpando Moya szerint “ A nemzetközi rendőri együttműködés fontos eleme a szervezett bűnözés elleni harcnak és a bolíviai rendőrség hozzájárulása a Jupiter VI-hoz országunk javára válik”. Hozzátette: a részvételből nyert tapasztalattal az ország rendőrsége is hatékonyabban tudja majd megvédeni polgárait és az odalátogatókat.

A hadműveletet egy háromnapos tervezési szakasz előzte meg, amikor is az Interpol Buenos Aires-i irodájában 60 bűnüldöző szerv tagjai és a magánszektor képviselői gyűltek össze a résztvevő országokból, hogy bemutassák egymásnak a különböző országokban használt, a hamisítás és az illegális kereskedelem ellen használt eljárásokat.

A Jupiter-hadműveletek során 2004 óta 530 millió dollár értékű hamis árut foglaltak le és 1660 elkövetőt tartóztattak le.

A mostani akcióban Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay és Venezuela vettek részt.