A 188 domain nevet az ‘In Our Sites (IOS) – Transatlantic 4’ fedőnevű akció keretében foglalták le. A mögöttük található weboldalakat úgy tervezték meg, hogy mit sem sejtő fogyasztókat csaljanak kelepcébe, hamis árukat eladva nekik. Az akciót az Europol vezényelte le a résztvevő EU-tagállamokban (Belgium, Bulgária, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Románia és Spanyolország) és a Washington DC központú Nemzeti Szellemi Tulajdonjogi Koordinációs Központ (IPR Center) az Egyesült Államokban.

Az online eladott hamis áruk nemcsak a pénzétől fosztják meg a vásárlót és adnak el rossz minőségű termékeket neki, de a személyes pénzügyeire is veszélyt jelentenek, hiszen információkkal szolgálhatnak a csalók számára. A legtöbbet hamisított áruk között találhatók  fülhallgatók,  sportmezek,  szépségápolási és egészségügyi termékek,  cipők,  gyerekjátékok,  luxuscikkek,  mobiltelefonok és  elektronikai cikkek.

Az elmúlt néhány hét során az Europol és az IPR Center információt kapott a szellemi tulajdonjogok birtokosaitól a jogsértő honlapokkal kapcsolatosan. Ezeket az értesüléseket az érintett országok bűnüldöző szervei vizsgálták meg részletesebben.

A látogatók jelenleg egy feliratot találnak a honlapok helyén, amely értesíti őket a lefoglalásról és tájékoztatja őket a szerzői jogok szándékos megsértésének következményeiről.

Az ‘In Our Sites’ célja az, hogy megvédje a fogyasztókat az interneten található hamis áruktól. A most lefoglalt 188-al együtt a lefoglalt domain nevek száma az akció 2012-es kezdete óta 1349-re nőtt.