A hamisítványok alapjául olyan kiszivárgott leírások és tervezési specifikációk szolgálnak, amelyek nem feltétlenül kerülnek majd bele az ősszel piacra kerülő új csúcskategóriás telefonba, írja a securingindustry.com.

Kína legnagyobb e-kereskedelmi webhelye, a Taobao már korábban is árult működésképtelen iPhone 6-ot pár dollárért. Ezt olyan embereknek szánták, akik nem engedhetik meg maguknak a működő modellt, de úgy akarnak tűnni, mint akik igen. Az egyik eladó szerint a termék „kötelező a szegényeknek”.

A helyi hírek szerint az új online piacterek, mint a Weibo, most már működőképes modelleket árulnak. Ezek a hamis termékek az Android egy lebutított verzióját futtatják, ami megjelenésre az iOS 7-et másolja.

Egyes hírességek, mint például a tajvani popsztár Jimmy Lin, már korábban is szelfiztek az „új” iPhone 6 készülékükkel. Mivel azonban az Apple szándékosan hamis terveket küldött szét az új telefon kapcsán, amellyel azokat a megbízhatatlan eladókat akarták elkapni, akik utánozni akarják a terveket, a végén a hírességek egy kissé „hülyén” érezhetik magukat.

Széles körben elterjedt feltételezés, hogy az Apple az új telefont az iOS 8-al együtt fogja bemutatni.