Videóüzenetük, melyet a Scunderia Ferrari csapatfőnökével, Marco Mattiaccival vettek fel a Ferrari privát tesztpályáján az olaszországi Maranelloban, teljes gőzzel viszi előre a Turn Back Crime kampányt, áll az Interpol honlapján.

Alonso és Räikönnen a legújabb hírességek, akik csatlakoztak a kampányhoz a filmsztár Jackie Chan, a nemzetközileg ismert labdarúgó Lionel Messi és a Ducati csapata mellé.

Rajongók millióit szeretnék inspirálni a „nagykövetek”, hogy védjék az élet legnagyobb kincseit. A Turn Back Crime kampány lényege a rendőrség és a nyilvánosság közötti korlátok felszámolása, párbeszéd kialakítása a bizalom elnyerése érdekében. A kampány befogadó megközelítést alkalmazva segít abban, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat és csökkenjenek a bűnözés okozta félelmeik.

Ennek részeként rendkívül fontos, hogy az emberek megértsék a bűnözéssel kapcsolatos problémákat, és tisztában legyenek azzal, hogy hogyan tudják hatékonyabban megvédeni magukat és családjukat.

A hamis árucikkek vagy az engedéllyel nem rendelkező gyógyszerek vásárlása például nem az olcsóbb lehetőségről szólnak: ezek megvásárlása a szervezett bűnözést és a terrorizmust támogatja.

Az Interpol Turn Back Crime kampányának célja, hogy bevonják az embereket és a különböző, a bűnüldözéssel egyébként nem kapcsolatos vállalkozásokat, hogy bizonyítsák, mindannyiunknak fontos szerepe van a világ biztonságosabbá tételében, valamint a törvényesség kultúrájának terjesztésében.

Határokon és kultúrákon átívelve, az INTERPOL új hangot üt meg a bűnözésüldözés kommunikációjában, abban a reményben, hogy fiatalok és idősek egyaránt magukénak érezzék ezt az új koncepciót és közösen találnak új és innovatív módokat, hogyan szoríthassák vissza közösen a bűnözést.

Turn Back Crime egyre nagyobb sebességre kapcsol Alonso, Räikönnen és a többiek támogatásának hála.

A kampányhoz az alábbi linkeken lehet csatlakozni:

Honlap: www.turnbackcrime.com  Facebook: www.facebook.com/turnback.crime

Twitter:  https://twitter.com/TurnBackCrime Instagram: http://instagram.com/turnbackcrime