Ennek az összefogásnak az eredményeként jött létre a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár, amelyet 2014. november 21-23. között rendeztek meg Budapesten a Syma Csarnokban. A rendezvény különlegessége, hogy nem csak kiállítást, hanem vásárt is láthattunk. Így egy helyen lehetett tájékozódni, kipróbálni és akár dönteni márkákról, típusokról, felszereltségről, árakról, finanszírozásról, biztosításról. Nem csak hagyományos autók szerepeltek a látnivalók között, hanem elektromos autók tesztelésére is lehetőség nyílt.

A három nap alatt az autószakma bemutatta, merre tart az iparág, milyen kitűzött feladatok és elérendő célok vannak a kevesebb baleset, tisztább környezet és legális kereskedelem területén.

Az autóújdonságok megcsodálása mellett szó volt baleset-megelőzésről, közlekedésről és a közlekedésbiztonságról, bemutatkozott az Autóklub, a katasztrófavédelem, az OBB és szimulátorok segítségével a vezetési képességek is tesztelhetők voltak.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a Magyar Autós Szakmai Szövetség meghívására és a Szövetséggel együttműködve világított rá többek között a hamisítás és a hamis termékek veszélyeire, csatlakozva a kiállítás és vásár iparág megtisztítására, egységességének biztosítására irányuló célkitűzéseihez.