Először is jobb, ha elfogadják, hogy az ikonnná vált darabok hozzávetőleg 150.000 Ft-nál kezdődnek, mivel a márkanév mellett a kivitel minőségét is meg kell fizetned. Bár manapság hihetetlenül tökéletes másolatok készülnek, mégis van pár alapvető dolog, amivel a silányabb utánzatokat könnyedén ki lehet szúrni.

Mire figyeljen általánosságban?

1.VARRÁS

A valódi dizájner táskákat kézzel készítik, mégis tökéletesen egyenletesek az öltések, ugyanis lényeges, hogy a nagy műgonddal készített darabok örökké tartsanak. A hamisítványoknál a varrás gyakran nem egyenes, sőt, a rossz minőségű fonál foszladozhat.

2. CSATOK, ZIPZÁRAK

A legtöbb márka azonos színű csatokat és zipzárat használ, általában a brandre jellemzőt. Az eredeti táskákon nem fog megkopni az aranyozás még sok év használat után sem. A zipzár akadásmentesen csúszik, ez nem is kérdés.

3. ANYAG

Elsősorban a bőrre gondoltunk: ezt ugyanis igen nehéz hamisítani. A valódi bőr jellegzetes illata összetéveszthetetlen. Persze vannak táskák, amik finomabb, mások erősebb bőrből készülnek, de egy biztos: az idő múlásával mind megtartják eredeti formájukat.

Néhány konkrét tipp (a teljesség igénye nélkül):

CHANEL

Ha megvizsgálja a monogramot, a jobb oldali „C” felső szára fedi a balt, míg alul fordítva.

A steppelt modellek (például Boy Bag) esetében a varrás mindig tökéletesen szimmetrikus.

LOUIS VUITTON

A legtöbb hamisítvány az „O”-n bukik el: a LV teljesen szabályos, kerek betűt használ, így a nullára hasonlító hosszúkás logó biztos nem eredeti.

HERMÉS

A táskákon két hitelesítésül szolgáló kézműves bélyeg is van. A várólistás Birkin Bag esetében ezek a bőrszíj belső oldalán találhatók.

Bármennyire is csábító egy „leértékelt” dizájner táska, ne feledje, hogy a fent említett márkák (és még jópár másik luxusbrand) nem tart leárazást. Nem, szezon végén sem.

Végül tudni kell azt is, hogy Chanelt és Louis Vuittont nem lehet viszonteladónál találni, mivel ezek a cégek pont a hamisítás miatt nem engedik ki a kezükből az online értékesítést.