Suller György Attila szóvivő tájékoztatása szerint a pénzügyőrök egy kőbányai gyártelepen lévő raktárnál ellenőriztek, ahol két távol-keleti férfi éppen lábbeliket rakodott. A férfiak a pénzügyőrök láttán egy kulcscsomót próbáltak a dobozok közé rejteni. Kiderült, hogy a kulcsok további három raktárt nyitnak, ezeket a NAV járőrei szintén átvizsgálták, s több mint 21 ezer pár, védjeggyel ellátott, 150 millió forintot meghaladó összértékű cipő és papucs került elő.

Hasonló eset történt egy másik ellenőrzéskor is – írta a szóvivő. Egy távol-keleti nő amint meglátta a pénzügyőröket, egy kulcscsomót próbált a csizmájába rejteni. Az igazoltatás után a kulccsal kinyitottak egy raktárt, és ott összesen 13 515 darab, különböző védjeggyel, illetve márkafelirattal ellátott nadrágot és pólót találtak, amelyek értéke megközelíti a 34 millió forintot.

Egy harmadik raktárnál a járőrök ugyancsak egy távol-keleti férfira lettek figyelmesek, akit igazoltattak, és a nála talált kulccsal kinyitották az épületet, ahonnan csaknem háromezer darab, különféle márkák felirataival ellátott baseballsapka került elő 5,8 millió forint értékben.

A megtalált ruhaneműk és lábbelik silány minőségű hamisítványok, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok, illetve szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – közölte Suller György Attila.