Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság által életre hívott vállalkozásfejlesztési hálózat, amely magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, valamint segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak. Technológiatranszfer és innováció, valamint a kutatás-fejlesztés terén olyan szolgáltatásokat nyújt, amely hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon, valamint gyakorlati támogatást nyújt a határokon átnyúló üzleti és innovációs tevékenységhez.

A hálózat egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel több mint 50 országban, közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze. A magyarországi hálózat konzorciális keretek között működik, tagjai a hálózatot vezető Magyar Nemzeti Kereskedőház mellett a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az ATEKNEA Solutions Hungary Kft.

Az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciuma 2015. február 25-én tartotta éves fogadását. Az eltelt évek során elért kimagasló eredmények, valamint a sikeres pályázati anyagnak köszönhetően a konzorcium újabb 6 évre (2015-2020) nyerte el a lehetőséget az uniós projektben való részvételre. A következő ciklusra vállalt célszámok eléréshez a konzorcium 4 szakmailag kiemelkedő szervezettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást; csatlakozott hozzá a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, valamint az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

„A HIPAVILON az EEN hálózat tagjaként elkötelezett a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének és innovációs kapacitásának fokozása, kutatás-fejlesztési tevékenységük előmozdítása, valamint az általuk létrehozott tudásalapú termékek és szolgáltatások hazai és külpiaci hasznosításának elősegítése érdekében. Társaságunk az együttműködés keretében technológiai és szellemivagyon-auditot, technlógia- és versenytárselemzéseket, szabadalmi és védjegykutatásokat, kutatási tréningeket, valamint H2020 pályázatokban szellemitulajdon-védelmi tanácsadást lát el.” – mondta Dr. Botos Viktor, a HIPAVILON ügyvezető igazgatója.