A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az 5-ös számú főúton ellenőriztek egy magyar rendszámú pótkocsis tehergépjárművet, amely a fuvarlevele alapján 22 ezer kilogramm Ariel márkajelzésű mosógélt szállított Barcelonába. A vizsgálat közben a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a 4,55 literes kiszerelésű flakonokba eltérő mennyiségű mosószert töltöttek, ezen kívül a flakonok tetejének kidolgozása szemmel láthatóan gyenge minőségű fröccsöntési technológiával készült. Az előzetes szakértői vélemény alapján kiderült, hogy a mosószerek hamisítványok.

A tételes vizsgálat azt is megállapította, hogy a fuvarokmányhoz képest 2 raklappal kevesebb mosószert rakodtak a pótkocsira, továbbá a szállítmányra EKÁER számot sem kértek előzetesen.

A pénzügyőrök az összesen 4608 flakon, Ariel felirattal ellátott, hamisított folyékony mosószert lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A bűncselekmény elkövetésével okozott vagyoni hátrány mértéke megközelíti a 17 millió forintot.