Magyarország és a világ fiataljainak, fiatal vállalkozóinak eddig ritkán tapasztalt akadályokkal kell megküzdeniük, ha saját útjukat akarják kijárni. Az ifjúsági munkanélküliség az utóbbi években csaknem 300 millió embert érintő globális problémává nőtte ki magát; a fiatalok pedig sokszor nem is tudják hova nyúljanak tanácsért, mire kell odafigyelniük, amikor egy új vállalkozást szeretnének felépíteni.

Ebben nyújt segítséget a FIVOSZ, vagyis Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, amely mentorprogramokkal, tanácsadással és szakértői képzésekkel több mint húszezer vállalkozó életére van hatással.

Hogyan védd meg a branded?

A beszédes című egész estés előadássorozattal fiatal vállalkozóknak szerettünk volna segítséget nyújtani abban, hogyan védjék meg saját „brand”-jüket. Az izgalmas előadásokon kívül, szekcióbeszélgetéseink is segítették a résztvevőket, hogy könnyebben eligazodjanak saját szellemi termékeik felépítésében, és gondozásában; a kilátogatók pedig arra is választ kaphattak, hogyan kell gyümölcsöző kapcsolatokat építeni az üzleti életben. Rendhagyó módon mindezt már a Garden Party keretében kamatoztathatták!

Munkánk több szempontból is rendkívül hasznosnak bizonyult: a vállalkozó kedvű fiatalok részéről számos olyan megválaszolatlan kérdés merült fel a hamisítással kapcsolatban, amelyek termékeny beszélgetések kiindulópontjául szolgáltak, továbbá praktikus tanácsokkal láttuk el a vendégeket a brand védelmével kapcsolatban is. Rövidesen arra is fény derült, hogy a legtöbb esetben a friss vállalkozások csak a baj megtörténte után fordulnak segítségért, amikor a szellemi tulajdonuk védelme kerül középpontba. Így a megelőzésre koncentrálva a HENT tájékoztatása az est egyik legnépszerűbb előadásának bizonyult.

A vállalkozók felmerülő kérdései újabb és újabb gondolatokat indítottak el, de a széles spektrumú előadások mindenre megoldást nyújtottak. A HENT csapattagjainak tapasztalatai alapján igencsak érdekes volt az ambiciózus és ötletektől fűtött fiatalok lelkesedése, akik üzletük fellendítése mellett a védjegyekről is szaporán kérdeztek, amelyben a Szellemi Tulajdon szakemberei nyújtottak segítséget.

A rendezvény videóját itt tekinthetik meg!