Idei újdonságunk, a gyógyszerhamisítás jelképévé vált betonkeverő messziről vonzotta az érdeklődőket, amiből az ügyesebb résztvevők kihúzhatták „hamis gyógyszerüket”, azaz a gyógyszeres dobozba csomagolt informatív üzeneteket.

A 2016-os foci EB apropóján az angol csapat mezének egy eredeti és egy hamis példányát próbálták az érdeklődők megkülönböztetni egymástól. Emellett számos más koppintott termék bemutatásán és megszemlélésén keresztül tanulták meg a hamisítványok elkerülésének alapjait.

Az egyszerűnek nem nevezhető tesztkérdések gondolkodásra késztették a látogatókat, akik érdeklődéssel és gyakran meglepődve hallgatták a válaszok kiértékelését. A logófelismerő játék, a „hamis” gyógyszerek szétválogatása lazításként kiváló volt, a dobozokból összeállított NoKamu feliratba rejtett üzeneteket, logókat és tárgyakat „csőgörénnyel” kellett nyomozó módjára felderíteni.

A logó-evolúciós és információs táblákat is érdeklődve olvasták a fesztiválozók és gyakran meglepődve, de a kapott ismeretek birtokában mindenképpen más látásmóddal hagyták el a sátrat. A HENT csapat tagjainak pedig az okozta a legnagyobb meglepetést, hogy sok látogató annyira lelkes volt, hogy a négy nap alatt többször is betért a sátorba, mert a barátainak is meg akarta mutatni a kiállítást. Olyan fesztiválozó is akadt, aki utoljára 2011-ben volt a HENT sátrában, és a NoKamu! láttán megörült, hogy ismét érdekes információkhoz juthat.

A fesztivál hangulat még könnyebbé tette a HENT kollégái és a látogatók közti párbeszédet, kötetlenül, személyre szabottan és a visszajelzésekből, reakciókból, valamint a vendégkönyv bejegyzéseiből ítélve eredményesen lehetett közvetíteni azt az üzenetet, amiért egész évben dolgozunk.

A fesztiválozók véleménye mellett érdemes megosztani a HENT-csapat tagjainak élményeit is:

„Őszintén szólva nem is gondoltam, hogy ennyire fogékonyak a fiatalok a hamisítás témakörére. Ez a tapasztalás nem csak arra vonatkozik, hogy folyamatosan ott voltak a sátrunkban, hanem arra is, hogy mennyire okos kérdéseket tettek fel, milyen gyorsan meglátták az összefüggéseket és milyen komolyan vették az interaktív edukációs játékainkat. Ez azért is fontos, mert azt gondoltuk, hogy ezt az életkort, a fesztiválközönséget érdemes és kell tudatossá tennünk és ezzel a jelenléttel el is tudtuk érni őket.” (dr. Ilku Lívia)

„Nekem ez az első és remélhetőleg nem az utolsó VOLT fesztiválos élményem volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi érdeklődő lesz, gyakorlatig meg sem álltunk, nem volt pihenő, folyamatosan jöttek, kérdeztek, rácsodálkoztak, lelkesedtek.” (dr. Huber Eszter)

„Aktív, vidám, pörgős sátrat hoztunk össze idén is. Nem könnyű ezt a témát beilleszteni a fesztiválhangulatba, de azzal, hogy a csapat szeretettel és elképesztő kitartással tudott alkalmazkodni a meglehetősen széles skálán mozgó látogatókhoz, és mindenki személyre szabott csomagolásban kaphatta meg azt az üzenetet, amiért odamentünk, úgy érzem, sikerült. Engem is meglepett, hogy a második naptól ismerős arcok is felbukkantak. Amikor kérdeztem, hogy mi járatban újra, azt a választ kaptam, hogy elhozta a haverjait, mert előző nap itt járt, és úgy gondolta, nekik is hasznos lehet.” (Kövesdi Zoltán)

„Nagyon jó élmény volt, én is úgy láttam, hogy szívesen töltötték az időt a sátrunkban az érdeklődők. Ez köszönhető a sokféle érdekes programnak, játéknak. Úgy érzem sikerült a játszva tanítani elvet megvalósítani.” (Lovas Csilla)

„Ez már a sokadik HENT megjelenés volt a VOLT-on, az érdeklődés töretlen, amit legékesebben az bizonyít, hogy aki már látta korábban az is visszajön, visszajött a sátorba.” (dr. Horváth Péter)

„Annak ellenére, hogy ilyen környezetben nem könnyű lekötni a pörgéshez szokott fesztiválozók figyelmét, a HENT-sátorba látogatók mégis hosszú időt töltöttek el az interaktív játékokkal, tesztekkel és gyakran a kezdetben hitetlenkedők is megváltozott szemlélettel mentek tőlünk tovább.” (dr. Pál Roberta)

„Egyetértek az előttem szólókkal, annyit tennék még hozzá, hogy úgy érzem, hogy mostanra lett tökéletes mind a csapat, mind a program. A program nagyon interaktív volt, élvezték a srácok, az ajándékok pedig tényleg felkeltették az érdeklődésüket. Szóval nagyon kompakt volt az egész! :)” (dr. Takács Nóra)