Hazai vonatkozásaként meg kell említeni a magyar származású Bogsch Árpádot, akinek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a WIPO 1974-ben az ENSZ szakosított intézményeinek sorába lépett. (Bogsch 1963-tól 1973-ig előbb a BIRPI, majd 1970-től Szellemi Tulajdon Világszervezete főigazgató-helyettese, majd 1973 és 1997 között főigazgatója volt.)

A WIPO genfi székhelyén került sor szeptember 5. és 7. között az Advisory Committee on Enforcement (ACE) ülésére, ahol a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Az első napon egy előadás keretében ismertettük meg a résztvevőket a HENT szervezetével, tevékenységével, a fő téma azonban a fiatal korosztály körében végzett tudatosságnövelő tevékenység volt. Beszámoltunk a fesztiválokról, a középiskolásoknak szervezett rendhagyó osztályfőnöki órákról, a diákpályázatokról. Pozitív visszajelzésként értékelhetjük azt, hogy a konferencia résztvevői számos kérdést tettek fel az előadást követően, illetve a lett delegáció külön megbeszélés keretében érdeklődött szervezetünkről és annak tevékenységéről.

Több ország mellett a HENT-et is felkérték, hogy mutassa be a tudatosságnöveléssel kapcsolatos tevékenységét a WIPO előcsarnokában rendezett kiállításon. A rendezvényeinken készült fotókból összeállított roll-up mellett a fesztiválokon forgatott videókat is bemutattuk a kvízekkel, hamisítás elleni szóróanyagokkal és a fesztiválokon osztott kisebb ajándéktárgyakkal együtt. Helyet kapott egy vitrinben az igazi magyar ikon, a bűvös kocka is, ahol az eredeti mellett a hamisítványokat is kiállítottuk, szemléltetve az eredeti és a hamis közti különbségeket.