Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretném a tanácsát kérni. Szeretnék egy fogyókúrás gyógyszert rendelni az internetről, de nem szeretnék olyat szedni, ami ahelyett, hogy segítene, inkább még árthat is. A neten talált szer állítólag nagyon hatásos, sok kommentelő van, aki nagyon ajánlja, de félek, mivel a készítmény lehet hamis is és olvastam már, pontosan a fogyasztószereknél olyat, hogy valaki belehalt, mert hamis volt! Belinkelem a honlapot, ahol megtaláltam, ezen az oldalon egyébként rengeteg gyógyszert meg tudnék rendelni. Mit tegyek? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Annamari

Kedves Annamari!

Egy sokakat érintő problémával keresett meg minket: sokan vagyunk abban a helyzetben, hogy nagyon szeretnénk életmódváltás, diéta, sport nélkül karcsúak lenni. A helyzet az, hogy a gyógyszeripar jelenleg nem rendelkezik olyan engedélyezett készítményekkel, amelyek ezt biztosítják. Azokat a szereket, amelyek korábban elérhetőek voltak, az ilyen készítmények szedése miatt fellépett, kimutatott kockázatok miatt vonták ki a forgalomból. A belinkelt honlap sokat segíthet abban, hogy beazonosítsa, hogy a neten gyógyszert kínáló oldal hamis-e, ugyanis hazánkban legálisan internetes gyógyszerértékesítést csak közforgalmú gyógyszertárak végezhetnek, azok is csak akkor, ha honlapjaik címét legkésőbb a tevékenység megkezdésekor bejelentették hatóságunknak. Az internetes gyógyszerforgalmazásra kizárólagosan jogosult patikák naprakész listáját itt találhatja meg:

https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/index.php?action=search&list_type=internet

Amennyiben a jegyzékben megtalálja azt a gyógyszertárat, amelytől gyógyszert kíván interneten keresztül rendelni, biztos lehet abban, hogy jó oldalon jár. Mivel ezek a gyógyszertárak is csak vény nélküli gyógyszerek internetes forgalmazására jogosultak, még egy dologból rájöhet, hogy jó helyről rendelne-e: ha olyan netes felületen áll, ami Önnek vényköteles gyógyszert kínál az biztosan illegális, onnan ne rendeljen.

És még egy fontos infó: logó védi a legális internetes patikákat, azaz, ha ilyen logót lát, melyre rákattintva a hatóság honlapján találja magát: jó helyről rendel.