Az „osztályfőnöki órákon” szellemitulajdon-védelmi, szerzői jogi szakemberek tartottak korosztály specifikusan előadásokat, melyeket interaktív feladatok egészítettek ki.  Az öt állomáson belül a „csőgörény” simogatóval a tanulók ízelítőt kapnak arról, hogy a NAV munkatársai hogyan ellenőrzik a Magyarországra érkező árukat, a „tapiasztalnál” kiderül, hogy mely apró részlet alapján állapítható meg egy-egy tárgyról, hogy hamis. Meglepetés erejével hat minden alkalommal, hogy a mindennapi életünkben mennyi szabadalom, védjegy, formatervezési mintaoltalom sűrített tárháza, a számos szoftverről nem is beszélve.

A kiállítás legfontosabb célkitűzése továbbra is az, hogy a diákoknak segítsen eligazodni a kereskedelem hatalmas világában, és több szemszögből kapjanak tájékoztatást a rájuk váró veszélyekről.

Erdélyi Andrea, az I. István Gimnázium igazgatóhelyettese a következőket írta:

A gyerekek kiemelték, hogy rengeteg információval gazdagodtak, sok olyan dologra is felhívták a figyelmüket, amire eddig nem gondoltak a hamisítás kapcsán. Élvezték a feladatokat is. Kollégáimnak szintén nagyon tetszett.

Köszönjük szépen, hogy lehetővé tették iskolánk számára a programon való részvételt, köszönjük a “csapat” kedvességét.