A konferencia hallgatóságai között moldáv és román jogérvényesítéssel foglalkozó (rendőrség és vámhatóság) szakemberei, munkatársai, ügyészek és bírák ültek, a különböző iparkamarák képviselői.

A konferencián előadóként WIPO és az Európai Unió munkatársai mellett a régió (Románia, Örményország, Bulgária, Lettország, Szlovákia és Magyarország) jogérvényesítés területén dolgozó szakemberei (ügyészek, bírók, ügyvédek) is lehetőséget kaptak arra, hogy a nemzeti sajátosságokról beszámoljanak.

A konferencián Magyarországot dr. Fulajtár Zsófia ügyvéd (Bérczes Ügyvédi Iroda, HENT Jogérvényesítési munkacsoport tag) képviselte, aki előadásában felvázolta a szellemi tulajdonjog jogérvényesítésének büntető és polgári aspektusait, valamint hangsúlyozta a hatóságok, hivatal és a jogtulajdonosok együttműködésének a fontosságát. Ennek keretében beszélt a HENT működéséről, a különböző munkacsoportok munkájáról és szerepéről a jogalkotás és jogalkalmazás terén, a HENT programjairól, az aktív tudatosságnövelő, felvilágosító kampányokról és programokról diákok és felnőttek számára. Levetítésre került a HENT Sziget Fesztiválon készült videója, valamint a vértesboglári gyereknapon készült videó.

Kérdésként merült fel, hogy mi a titka a jó együttműködésnek, de válaszként csak annyi mondható, hogy a kommunikáció, hiszen a cél azonos, vagyis minél kevesebb hamis termék legyen elérhető a fogyasztó számára.

Kisinyov_JogérvényesítésiKonferencia