A pályamű az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=G87qluZPWJE&feature=youtu.be

Ahogy a pályázati kiírásban ígértük, egy rövid riportot is készítettünk a nyertessel:

HENT  –  Hogyan értesült pályázatunkról?

ÚJVÁRI SOMA – Régóta otthon mozgok az ilyen számítógépes dolgokban, így az iskolai informatikai órákon nagyon otthonosan mozogtam, amit Horváth Beatrix tanárnő észre is vett. Én voltam kész a leghamarabb az órai munkával, ahol tudtam segítettem az osztálytársaimnak, így gondolom a tanárnő látta bennem, hogy értek az informatikához. Ő mesélt nekem az Önök által hirdetett pályázatról, ami annyira érdekelt, hogy ahogy haza értem Önökre kerestem az interneten. Olvasgattam milyen dolgokkal foglalkoznak, és egyből megtetszett, hogy a fő céljuk a hamisítás ellen felhívni az emberek figyelmét. Ahogy nézelődtem az oldalukon, egyre jobban és jobban tetszett ez az egész. Néha-néha szoktam rendelni külföldről, és nagyon irritáló tud lenni, hogy szemembe dobja a hamis dolgokat, míg egy eredeti terméket perceken át kell keressek.

 

HENT  –    Mi adta az ötletet a pályamunkához?

ÚJVÁRI SOMA – Régóta zavart, hogy egyre több és több embert látok hamis dolgokat vásárolni. Leginkább cipőknél tűnik ez fel, de akár egy műszaki cikknél is elég feltűnő. Engem személy szerint zavar, ha valaki hamisított ruhákat, kiegészítőket, műszaki cikkeket hord (gondolok itt vezeték nélküli fülhallgatóra). Szeretem elmondani a véleményem illetve felnyitni az emberek szemét, legyen az bármilyen olyan téma, amihez értek.

 

HENT  –   Hallott már korábban a Testületről?

ÚJVÁRI SOMA – Sajnos nem, nem gondoltam volna, hogy foglalkoznak ilyenekkel “Itthon”, hisz rengeteg hamis árukkal foglalkozó kereskedő van hazánkban.

 

HENT –   Tudatosan figyel arra, hogy egy termék hamis-e?

ÚJVÁRI SOMA – Teljes mértékben! Inkább költök többet egy adott termékre, minthogy megvegyem a hamisított, replika, utángyártott terméket, amit nyilván kevesebb ideig bírná, illetve gyengébb minőségű lenne, arról nem is beszélve, hogy nem kapnék rá garanciát.

 

HENT –    Milyen ötletei, javaslatai vannak arra nézve, hogy még hatékonyabb legyen a hamisítás elleni fellépés?

ÚJVÁRI SOMA – Korszerű, vicces, lényegre törő kis videókkal vagy plakátokkal esetleg képekkel/mémekkel kéne felhívni a fiatalabb generációt, amiben fel vannak tüntetve a Hamis termékek rossz tulajdonságai, illetve miért nem jó választás egy fake dolgot venni. Erről esetleg beszélgetnek egy videóban egy nagyobb ember, mint pl. egy-egy mai trendi videós, akit elég sok fiatal követ. Hagyni kéne a  rizsát szerintem, inkább röviden, de korrekten megfogalmazni és az emberek szájába rágni a dolgokat.

Gratulálunk a színvonalas pályamunkához!