műtárgyak

 

“Hiánypótló kiadvány beharangozójára vállalkoznak a panelbeszélgetés résztvevői. Az aukciós világpiac vezető házainak kihívásaitól a gyűjtők megpróbáltatásain keresztül maguknak az alkotóknak, örököseiknek és a vásárlóknak okozott hamisítási károk arról tanúskodnak, hogy időszerűvé vált egy, a módszertani kézikönyvet és a tanulságos esettanulmányok füzérét ötvöző kötet közreadása. A XIX-XX. századi magyar festészet rangját és elismertségét veszélyeztető tendenciák visszaszorítása és szakmai immunrendszerünk erősítése halaszthatatlan.

Martos Gábor műkereskedelmi szakíróval, Kiss Zoltán szerzői jogi szakértővel, mint a kötet közel húsz fős író-szerkesztő közösségének képviselőivel, valamint Kishonthy Zsolt művészettörténész, igazságügyi szakértővel közösen a közelmúlt néhány külföldi és hazai jelentős hamisítási ügyének fényében, az érdeklődő szakemberek és az értővé válni akaró közönség számára felvillantjuk a vonatkozó jogelveket és alkalmazásuk mikéntjét. Mindehhez a műkereskedelmi gyakorlat tanulságait és a felvértezett, körültekintő piaci szereplők tapasztalatait hozzákapcsolva a résztvevők érzékletes körképet kapnak a festményhamisítás jelenéről és továbbélő múltjáról. A közönséggel folytatott beszélgetés során pedig – mintegy megelőlegezve a kötetet – listát kínálunk a legfontosabb történeti, stíluskritikai, restaurátori, természettudományos, illetve kereskedelmi szempontokról: mindarról, ami segíthet tisztán látnunk: azaz különválasztani az ocsút a búzától…

Moderátor: Bendzsel Mikkós

Időtartam: 90 perc

Helyszín: Kubik coworking Nagytárgyaló

cím: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.

Maximális létszám: 20 fő

Jegyvásárlás itt: https://mutargyakejszakaja.jegy.hu/

A jegyvásárlással korlátlan számú programon vehet részt a 3 nap bármelyikén, de kérjük regisztrációkor vegye figyelembe, hogy a programok létszámkorláthoz kötöttek.

Regisztráció: a www.mutargyakejszakaja.hu weboldalon.

A rendezvény szervezője a mutargy.com

Találkozzunk a Műtárgyak Éjszakáján!