A Fact a jövőben azokat fogja célba venni, akik megosztanak olyan linkeket, amelyekről más felhasználók az illegálisan hozzáférhetővé tett tartalmakat elérhetik.

Kieron Sharp vezérigazgató szerint nem azok ellen akarnak fellépni, akik letöltenek egy-két filmet vagy alkalmanként megnéznek valamit a streaming oldalak valamelyikéről. Sokkal inkább azokat igyekeznek lekapcsolni, akik a tartalmakat hozzáférhetővé oldalak mögött állnak, ezeket üzemeltetik, és ezek használatából profitálnak. A szerzői jogi jogsértések ugyanis több százmillió fontba kerülnek a brit filmipar számára. 2011-ben a veszteség elérte az 511 millió fontot a Fact adatai szerint. A BBC cikke idézi a médiafelügyeleti hatóság, az Ofcom a múlt havi adatát is, amely szerint az Egyesült Királyságban a letöltéseknek csaknem egynegyede szerzői jogot sért.

Az eddigi tapasztalatok szerint jól beválni látszik az illegális megosztó oldalak domain neveinek az átadására kötelezés. Ennek keretében a szerzői jog által védett tartalmakhoz jogosulatlanul hozzáférést biztosító oldal szolgáltatóját a jogsértő tevékenység abbahagyására és az oldal domain nevének a Fact részére való átadására szólítják fel. A Fact az adott domain alatt figyelmeztető üzenetet helyez el a jogsértő oldal tevékenységének a megszüntetéséről, valamint felhívja a felhasználók figyelmét a keresett tartalmak legális elérési lehetőségeire.. Ha az érintett szolgáltatók nem hajlandóak együttműködni, akkor feljelentést tesznek az illetékes büntetőhatóságnál.