Egy hónap múlva, április 24-én, egy régi katalán szokást felelevenítve, könyv és virág kölcsönös ajándékozásának gesztusával dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes nyitja meg ünnepélyes keretek között a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnökének társaságában.

Az idei díszvendég Törökország lesz, aki a fesztivál területén hatalmas, 150 m2 alapterületű, reprezentatív standot tervez felállítani. Az ország kulturális képviselőjeként tizenkét jeles török író érkezik majd Budapestre és itt tartózkodásuk alatt számos író-olvasó találkozón vesznek majd részt. A török díszvendégséget Ömer Çelik török kulturális és turisztikai miniszter vezeti be.

Az évente több mint 60 ezer látogatót, s közöttük sok ezer szakmabélit vonzó vásár arra is alkalmas terep, hogy az ágazatot érintő legfontosabb szakmai kérdések terítékre kerüljenek. Az idei esztendő kétségkívül legjelentősebb, s egyúttal legnagyobb szabású szakmai rendezvénye a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közösen szervezett szekciódélutánja.

Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke elmondta: „a panelbeszélgetések során olyan, minden könyvszakmai szereplő számára kulcsfontosságú témákkal foglalkozunk majd, mint a modern könyvkiadással kapcsolatos szerzői jogok,  a tömeges digitalizáció által felvetett jogi és gyakorlati dilemmák , az e-könyvpiac és az ezt sújtó illegális letöltések okozta károk, s azzal, hogy a szerzői jog mennyire képes reagálni a technikai fejlődés okozta kihívásokra.”

A fesztivál négy napja alatt számos program várja az érdeklődőket, a részletekért érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos honlapjára

Az SZTNH-HENT által szervezett szakmai rendezvény programja

„Szerzői jogi útkeresés a digitális kor (e-)booktatói között”

Helyszín: Millenáris, Szabó Magda terem
Időpont: 2014. április 25. (péntek) 10-14 óra között
A szakmai rendezvény teljes programja megtekinthető itt: Könyvfesztivál szekcióprogram