A Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitóját április 24-én 15 órakor tartják  a Millenáris Teátrumban. A megnyitó nyilvános.

  • Az eseményen a könyvfesztivált dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg.
  • A Könyv és Szerzői Jog, valamint a Szellemi Tulajdon világnapja alkalmából dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke mond beszédet.
  • A díszvendég Törökország részéről Ömer Çelik török kulturális- és turisztikai miniszter mond köszöntőt. Közreműködik: Classical Turkish Music Ensemble.

A Nemzetközi Könyvfesztivál négy napja során az érdeklődők számos program közül választhatnak. A programok közül kiemelkedik a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által rendezett szakmai rendezvény, a három panelbeszélgetésből álló szekció „Szerzői jogi útkeresés a digitális kor (e-)booktatói között”  címmel.

Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke elmondta: „a panelbeszélgetések során olyan, minden könyvszakmai szereplő számára kulcsfontosságú témákkal foglalkozunk majd, mint a modern könyvkiadással kapcsolatos szerzői jogok,  a tömeges digitalizáció által felvetett jogi és gyakorlati dilemmák , az e-könyvpiac és az ezt sújtó illegális letöltések okozta károk, s azzal, hogy a szerzői jog mennyire képes reagálni a technikai fejlődés okozta kihívásokra.”

Az SZTNH-HENT által szervezett szakmai rendezvény

„Szerzői jogi útkeresés a digitális kor (e-)booktatói között”

Helyszín: Millenáris, Szabó Magda terem
Időpont: 2014. április 25. (péntek) 10-14 óra között
A szakmai rendezvény teljes programja megtekinthető itt: Könyvfesztivál program

A Nemzetközi Könyvfesztiválról:

Az idei díszvendég Törökország lesz, aki a fesztivál területén hatalmas, 150 m2 alapterületű, reprezentatív standot tervez felállítani. Az ország kulturális képviselőjeként tizenkét jeles török író érkezik majd Budapestre és itt tartózkodásuk alatt számos író-olvasó találkozón vesznek majd részt. A török díszvendégséget Ömer Çelik török kulturális és turisztikai miniszter vezeti be.

Az évente több mint 60 ezer látogatót, s közöttük sok ezer szakmabélit vonzó vásár arra is alkalmas terep, hogy az ágazatot érintő legfontosabb szakmai kérdések terítékre kerüljenek. Az idei esztendő kétségkívül legjelentősebb, s egyúttal legnagyobb szabású szakmai rendezvénye a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közösen szervezett szekciódélutánja.

A fesztivál négy napja alatt számos program várja az érdeklődőket, a részletekért érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos honlapjára