A No kamu! sátorban mostanáig már több százan megfordultak, este nyolcra ez a szám valószínűleg több ezerre fog emelkedni.

– Meleg van, de jó a hangulat a Szigeten, mindenki vidám, kedves, érdeklődő! A reggeli nagy zuhé után mostanra már minden felszáradt, kettő körül kezdtek felébredni, tollászkodni a sátorozók, egyre többen lettek kíváncsiak ránk – újságolja az egyik stáb tag. – Nagyon nyitottak a fiatalok, a magyarok mellett sok a külföldi, az olasz, belga, holland, ukrán, máltaiak is vannak, sokan jöttek Erdélyből és Kárpátaljáról is, sőt, már új-zélandiak is benéztek a No kamu! sátorba!

– Mindenki nagyon nyitott, aki bejön hozzánk, kérdeznek, játszanak – mondja egy másik No kamu! pólót viselő szervező. – Tágas a sátor, jó bejönni, sok mindent lehet csinálni nálunk. Aki akar, a kinti nyüzsgéstől kicsit el is tud vonulni, megpihenhet itt, elgondolkodhat. Rubik-kockát kirakni mindenki imád, többen visszajöttek már többször.

A Sziget közönsége egészen vegyes, sokan tudják, mi az a szellemi tulajdon, de olyanok is akadnak, akiknek fogalmuk sincs. A No kamu!-sok már az első nap délelőttjén beszélgettek olyan magyar egyetemistákkal, akik fejből sorolták az iparjogvédelmi oltalmakat, tudták mi az a védjegy, mikor és mennyi ideig lehet oltalmat kapni ha a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megadja.

Volt olyan olasz srác, aki a dizájnról érdeklődött, majd az innovációról beszélgetett a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség No kamu!-s színekbe öltözött képviselőivel. Neki kifejezetten tetszett a sátor installációja, a fantáziadúsan megtervezett és kivitelezett papírbútorok.

– Nagyon örülünk, hogy minden játékunkat kedvelik a fesztiválozók – így egy stáb tag. – Szinte mindenben benne vannak: kitalálják, mitől hamis a ruha, előveszik a mobiljukat és elmondják, milyen szellemitulajdon-védelmi elemek azonosíthatók rajta, nekiveselkednek a sokszor egyáltalán nem triviális kérdésekből álló totónak és Rubik-kockáznak, amíg csak bírnak.

Egy mai beírás a vendégkönyvből: “Mint szoftverfejlesztő, köszi, hogy vigyáztok rám. Ádi”

És a napnak még nincs vége, mindenkit vár a No kamu! sátor este nyolcig! További programokért kattints ide.

Nézd meg, hogy néz ki a programsátor és milyen játékokkal várunk téged is!