Az emberek különböző okok miatt töltenek le TV műsorokat és más médiamegjelenéseket. Az elérhetőség fontos tényező, mint ahogy az ár is. Egy másik lényeges mozgatórugója az illegális letöltéseknek a figyelem vagy promóció a hagyományos médiában.

Ez utóbbit illusztrálja egy új kutatás, amit a kalózkodást ellenőrző cég, a CEG TEK végzett. Azt állapították meg, hogy az Emmy díjra jelölt TV-sorozatokat jelentősen többen töltötték le a díjátadó után.

A cég 50 Emmy díjra jelölt műsor kapcsán figyelte meg a BitTorrent használóinak tömegét, és azt tapasztalta, hogy hirtelen megnőtt a az illegális letöltések aránya.

A Breaking Bad sorozat részeinek letöltése, amely megnyerte a legjobb dráma sorozat díját, valamint számos egyéb egyéni díjat, 412 százalékos növekedést mutatott a díjátadó után.

Az illegális letöltők száma legalább 340 százalékkal megnőtt az Emmy másnapján az alábbi sorozatok esetében: A törvény nevében, Kártyavár, Homeland: A belső ellenség, Híradósok. Ezek a csúcsértékek szokatlanok a CEG TEK szerint, akik megjegyzik, hogy a megfigyelt 50 műsorból 47 esetében nőtt a megosztók száma.

„Általában az illegális letöltések száma hétvégente nő meg, de a megfigyelt 50 műsorból 47 esetben a növekedés az Emmy díjátadónak köszönhető, ” nyilatkozta a CEG TEK műszaki igazgatója, Jon Nicolini.