Géger Melinda művészettörténészt kérte fel véleményezésre, és jelen volt szakértőként Horváth János Milán is, aki a lapnak megerősítette: álláspontja szerint újabb négy-öt újabb hamis képre bukkant, Czóbel Béla, Márffy Ödön és Nemes Lampért József hamisítványokra.

A lap munkatársai megkeresték a rendőrséget, akik még nem kaptak bejelentést minderről. Ők közben befejezték a nyomozást a kaposvári műkincskereskedő ügyében. A gyanújuk szerint a férfi a galériájában, valamint az interneten hamis eredetiséget igazoló szakvéleményekkel nagy értékű műveket kínált fel eladásra. Több hamis képet is értékesített, valamint közreműködött adásvételük során, állítják a nyomozók.

A házkutatásokon 18 eredetinek álcázott alkotást találtak, köztük Rippl-Rónai, Mednyánszky, Aba-Novák, Munkácsy, Benczúr és Gulácsy festményeket, valamint Kovács Margit szobrokat. A szakértői vélemény szerint az alkotások hamisak.

A rendőrök lezárták az eljárást és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal továbbküldték a Kaposvári Járási Ügyészségnek, amelynek egy hónapja van arra, hogy vádat emeljen. A műkincskerereskedő tavaly november óta van előzetes letartóztatásban.