Neville-Rolfe bárónő, az Egyesült Királyság szellemitulajdon-védelemért felelős minisztere annak a küldöttségnek a vezetője, ami a két ország közötti kapcsolatok fellendítését tűzte ki célul. A brit kormány 2020-ra megduplázná a Kínába irányuló brit exportot, jelenti az Independent.

Az exportőrök félnek az ötletlopástól, valamint a hamis és feketepiaci áruk elterjedésétől a kínai piacokon. Az EU határain lefoglalt hamis árucikkek mintegy 70 százaléka Kínából származik, míg a brit vállalkozások a szellemi tulajdon védelmének hiánya miatt aggódnak.

Lady Neville-Rolfe azt mondta: „Igyekszünk minden lehetségeset megtenni annak érdekében, hogy vállalkozásaink életét minél könnyebbé tegyünk a kínai kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével a szellemi tulajdont érintő kérdésekben, legfőképp ami az ötletek tulajdonjogát, valamint a hamisítások visszaszorítását és a design lopásokat érinti.”

A küldöttség látogatása egy szellemi tulajdoni szimpóziummal kezdődik Pekingben, ahol több mint 100 brit és kínai vállalkozásnak lesz lehetősége kapcsolatokat építeni egymással és a kormányzati tisztviselőkkel. Lady Neville-Rolfe szerint „ez a szimpózium páratlan esély a kínai és brit vállalatok számára, hogy megosszák egymással tapasztalataikat.”