A kezdeményezést egy év eleji megkeresés hívta életre. Kocsis-Pintér Borbála, a gimnázium olasz szakos tanára 2014-ben a Művészetek Völgye fesztivál alatt közelebbről is megszemlélhette a HENT munkáját a Testület sátrában, és a látottak alapján úgy gondolta, egy hasonló interaktív előadásra a diákok is bizonyára kíváncsiak lennének.

A rendelkezésre álló egy órában az előadásra majd az azt követő szemléltető részre az iskola csarnokában került sor az 5. órában mind a 600 diáknak és az iskola oktatóinak. A szerzői jogról szóló előadás interaktív módon, a mindennapi életben felbukkanó példákkal fűszereztük, a diákok közvetlen környezetében előforduló esetekkel való szembesülés igazán érdeklődővé tette őket. A hamisítás veszélyei kapcsán láthattak a diákok hamis gyógyszereket előállító „gyárakat, mobil telefonok esetében kiégett házakat és vezetékeket.

A szokásos HENT-es „tapi-asztal” a Hatóságok f safg alefoglalt hamis termékekből és a csőgörényezés több mint másfél órára lekötötte a diákokat és a tanárok is érdeklődve faggatták szakértőnket a látottakról-hallottakról.