A NAV Bevetési Főigazgatósága az ORFK Készenléti Rendőrsége közösen végzett ellenőrzéseket egy budapesti gyártelepen, ahol több különböző raktárt kutattak át egyszerre. A tárolóhelyiségekből nagy mennyiségű ruházati termék, lábbeli és egyéb kiegészítő került elő, amelyekről kiderült, hogy azok különféle világmárkák silány minőségű hamisítványai.

A pénzügyőrök  több mint 4500 darab hamis Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Puma, Lacoste, Burberry, Gucci, Armani, Chanel, D&G, Converse védjeggyel ellátott ruházati terméket, cipőt és egyéb kiegészítőt, valamint több száz darab hamis Hublot, Rolex, Breitling, Louis Vuitton, Michael Cors, Guesse, Patek Philippe, Dior, Oakly, Hermes, Ray Ban, Prada, Hugo Boss, Omega, Police márkajelzésű napszemüveget és órát találtak.

Az összesen több mint 25,5 millió forint értékű hamis termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

A pénzügyőrök ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettségre és az alkalmazottak bejelentésére vonatkozó szabályok betartását is. Ezekkel összefüggésben a gazdálkodók harmadánál találtak szabálytalanságokat, két esetben pedig még online pénztárgéppel sem rendelkeztek a vállalkozások, ezért összesen több mint 6,5 millió forint pénzbírságot is kiszabtak a NAV munkatársai.