A tavalyi Sziget Fesztiválon és a Művészetek Völgyében elért sikerek után, idén a VOLT fesztivál közönségét ejtette rabul a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület No kamu! sátra! Négy és fél nap alatt idén is rekordszámú, közel 123 ezer ember vett rész ezen a rendezvényen, közülük igen sokan a mi sátrunkban is megfordultak. A fesztiválokon a látogatók nyitottabbak, mint a mindennapokban, ezért üzeneteink hatékonyabban jutottak el hozzájuk. A fesztiválozók érdeklődéssel figyelték a különböző hamis termékeket, illetve próbálták ki az interaktív játékokat, melyek segítségével bepillantást nyerhettek a NAV, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkájába.

A sátor előtt álló szelfifal, melynek segítségével Albert Einstein és Jedlik Ányos bőrébe bújhattak a játékos kedvű érdeklődők, rögtön felkeltette a fesztiválozók figyelmét. Innen már csak egy lépés volt számukra, hogy a különféle kiállítási tárgyak és játékok segítségével elmélyüljenek a hamisítás és a szellemi tulajdon világában. A „tapiasztalon” hamis tárgyakat elemezhettek, de volt logófelismerő játék és „csőgörény-simogató” is, továbbá szerzői jogi és hamisítással kapcsolatos totó is, melyek segítségével a hamis termékek veszélyeire és jogi következményeire hívták fel a figyelmet a szervezők.

A közönségszervezésben nagy szerepet játszottak azok a jobbnál-jobb játékok és ajándéktárgyak, melyeket a sátornál osztogattak (esőkabátok, frizbik, párafújók, és további ötletes fesztiválkellékek). Ezeknek és a színes programoknak köszönhetően számos ismerős arccal találkozhattunk, akik nap, mint nap visszajártak játszani és magukkal hozták barátaikat is.

Reméljük, hogy akik kipróbálták a játékokat, betekintettek a hamisítás világába, magukkal visznek a tanultakból a fesztivál utánra is, és ezentúl odafigyelnek arra, hogy ne válasszanak hamis termékeket a csábító árak ellenére sem, hiszen nem csupán a jogi következmények veszélyesek, hanem az egészségügyi kockázat is hatalmas, továbbá a hamisítványok vásárlásával a feketegazdaságot és a szervezett bűnözést támogatják.

Már a fesztiválon kapott közvetlen visszajelzések és a vendégkönyvünkbe írtak alapján is elmondható, hogy a sátorba látogatók megértették, mi a Testület szerepvállalása, a nevelő célzat mellett még jól is szórakoztak és nem csak új élményekkel távoztak tőlünk.

Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatott bennünket és kérdezett, reméljük jövőre ismét találkozunk régi és új arcokkal is!

A fesztiválon készült videónkat megtekinthetik itt!