Ügynökségünk immár harmadik alkalommal szervezte meg nagy sikerrel – Alkoss és profitálj! címmel – egynapos befektetői workshopját, amelyen a szakemberek széleskörű tájékoztatást adtak arról, hogyan segíti a szellemi tulajdon megfelelő kezelése a piaci hasznosítást, mi a licencia és hogy nyerhető meg egy befektető. A program részeként lehetőséget biztosítottunk az érdeklődő dizájnereknek személyes konzultációkra is befektetőkkel, inkubátorokkal, üzleti angyalokkal és tanácsadókkal. Büszkén mondhatjuk, hogy évek óta 100 fő fölötti résztvevő kíséri figyelemmel programunkat, és közel 40 befektetői tárgyalás valósul meg alkalmanként.

Idén nyáron indította útjára társaságunk új kezdeményezését a HIPAVILON Klub rendezvénysorozatot, ahol kötöttségek nélkül, kellemes környezetben nyílik lehetőség innovációról, piaci érvényesülésről és a szellemi tulajdon kezeléséről beszélgetni. Célunk ezzel is az volt, hogy saját eszközrendszerünkkel támogassuk a vállalkozások, egyéni feltalálók, alkotók és művészek magas hozzáadott értékű innovációs törekvéseit, segítve egyben partnerkapcsolataik létrejöttét.

A Design Hét keretében szervezett klubeseményen egy sokoldalú, több mint húsz éve a piacon lévő márka került reflektorfénybe. Az elhivatottságáról, szakmai alázatáról, profizmusáról ismert Zoób Kati minden érdeklődő előtt kinyitotta Divatháza ajtaját. A magyar divatszakma nagyasszonya meglepő őszinteséggel beszélt egy sokak által csodált és irigyelt világról. A tervezőtől azt is megtudhattuk, hogy milyen filozófia, küzdelem, húzódik meg egy-egy impozáns ruhakollekció mögött, illetve hogyan alakíthatjuk ki a saját stílusunkat.

Harmadik programként nyílt szellemitulajdon-védelmi fogadóórát tartottunk HIPAVILON Kirakat néven, amelyen társaságunk mellett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Szerzői Jogi Főosztálya, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Magyar Formatervezési Tanács, és a MOME+ program is képviseltette magát.

Az ingyenes fogadóórára a kreatív szakma szerteágazó területeiről érkeztek alkotók, vállalkozók, fejlesztők, és tették fel kérdéseiket a szakembereknek a szellemi tulajdon kezeléséről, dizájnról, inkubációról, márkavédelemről, szerzői jogról, a szellemi alkotás értékéről, piaci hasznosításról és a hamisítás veszélyeiről.