A társaság EKÁER szám nélkül próbált meg 14 ezer kilogramm autóalkatrészt egy miskolci telephelyre szállítani. Ártándnál azonban az EKÁER ügyelet jelzésére feltartóztatták a kamiont a pénzügyőrök, majd hatósági zárat helyeztek fel. A zár levételekor derült ki, hogy a kamionon 4 raklap Micimackó és Verda emblémákkal ellátott hamisított termék van. A napellenzőket és árnyékolókat lefoglalta a NAV, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál – egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A román kamion – a fuvarlevele szerint – 14 ezer kilogramm autóalkatrészt szállított egy miskolci bérelt telephelyre. Miután Ártándnál átlépte a határt, az EKÁER ügyelet jelezte a pénzügyőröknek, hogy a társaság nem jelentette be a szállítást az EKÁER rendszerben. Leállították a kamiont és hatósági zárat helyeztek fel. Már Miskolcon, a zár levételekor derült ki, hogy a kamionon több raklap hamisított napellenző és autós árnyékoló is van. Mivel a Micimackó és Verda emblémák szerzői jogvédelem alatt állnak, ezért a pénzügyőrök lefoglalták a csaknem 2 ezer darab, mintegy 3 millió forint értékű hamis terméket. Valamint büntetőeljárást kezdeményeztek a pénzügyi nyomozóknál szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt.

Mivel egyértelműen nem lehet beazonosítani, hogy kinek a tulajdonában volt a hamisított termék, ezért egyelőre ismeretlen tettes ellen. A miskolci telephelyet ugyanis csak két hétre bérelte ki a román cég, akik állításuk szerint továbbszállították volna a termékeket Szlovákiába. Ennek némileg ellentmond, hogy a lefoglalt szállítmány mindegyikén magyar felirat és termékmegnevezés szerepelt – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának a sajtóreferense.