A korábbi rekordot is a „Game of Thrones” tartotta, akkor körülbelül 200 ezer ember vett részt a fájl megosztásában. Most a többség a kisebb felbontású (720p) változatot kívánta megszerezni (kb. 108 ezer BitTorrent-felhasználó), a nagyobb felbontásra (1080p) jóval kevesebben, kb. 24 ezren hajtottak.

Game of Thrones

A 12 óra alatt lezajlott másfél millió letöltés körülbelül 2000 terabájtot, azaz 2 petabájtot jelent. Amennyiben a trend marad, és elérik a 7,5 millió letöltést, akkor a Trónok harca lesz a tévéműsorok kategóriájában a „torrentkirály”.

A sorozat egyébként az egész világon népszerű, de különösen sokan töltötték le az angolszász államokban: Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában.

A TorrentFreak megemlíti, hogy a cég nem aggódik a kalózkodás miatt, sőt. Jeff Bewkes az HBO anyacégének, a Time Warnernek a vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a letöltések nyomán szaporodtak az előfizetőik, mivel ha egy műsoruk megkapja a „legtöbbször letöltött” címkét, az többet ér reklámszempontból, mint ha a darab mondjuk Emmy-díjat kapna.