Évente megjelenő jelentések

Európai, tengerentúli és magyar évente kiadott jelentések a hamisítási tevékenységgel, a szellemitulajdon-védelemmel és az általános tendenciákkal kapcsolatban.

Jelentés az európai uniós vámhatósági lefoglalási adatokról

Az Európai Bizottság Adóügyi és Vámuniós Főigazgatósága (DG TAXUD) évente ad ki jelentést a szellemi tulajdonjogok megsértésével kapcsolatos, az Európai Unió vámhatárain történő lefoglalásokról. A jelentés ország, árutípus, szállítási mód, esetszám és lefoglalt darabszám, megsértett szellemitulajdon-jog, származási ország szerinti bontásban ad képet ad a harmadik országokból Európába érkező hamis termékkel kapcsolatos trendekről.

Special 301 jelentés

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR) évente készít jelentést a kereskedelmi partnereknek minősülő országok (köztük Magyarország) szellemitulajdon-védelmi helyzetéről, amelyben listázza a szellemitulajdon-védelem tekintetében súlyos hiányosságokat mutató országokat. Magyarország 2010-ben került le az USTR megfigyelési listájáról.

Idén sem szerepel Magyarország a USTR megfigyelési listáján

  • 2012. május 3.
  • Címkék: USTR

Közzétette 2012. évi Special 301 jelentését az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR), amelyben azon országokat listázza, amelyek a szellemitulajdon-védelem tekintetében súlyos hiányosságokat mutatnak. Magyarország – megőrizve 2010-ben

Közzétette a 2011-es évi Special 301 Report-ot a USTR

  • 2011. május 13.
  • Címkék: USTR

Miután Magyarország 2010-ben lekerült a Watch List-ről, az idei évben sem szerepel a USTR egyik megfigyelési listáján sem, amely a szellemitulajdon-védelem és a jogérvényesítés terén tett magyarországi erőfeszítések elismerését

A HENT éves jelentése

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) tevékenységéről 2009-ben és 2010-ben külön nyomtatott kiadványként éves jelentés jelent meg. 2011 óta a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának éves jelentése foglalja magába a testület éves tevékenységi beszámolóját.

A BSA Globális szoftverkalózkodás jelentése

A Business Software Alliance (BSA) évente elkészíti az illegális szoftverhasználat mértékéről globális tanulmányát.

Az EK jelentése a szellemi tulajdoni bűncselekményekről

Az Egyesült Királyság szellemitulajdon-védelmi hivatala (UK Intellectual Property Office) által 2004-ben létrehozott Szellemitulajdon-védelmi Bűnügyi Csoport (IP Crime Group) évente adja ki IP Crime Report című jelentését a szellemitulajdoni-védelmi büntetőjogi jogérvényesítéssel kapcsolatban.

Egy alkalommal kiadott jelentések